Anestezyoloji ve Rean. Bölüm Hakkında

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı 1980 yılında Prof. Dr. Erol İçel tarafından kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda Prof. Dr. Meliha Erman, Prof.Dr. Zafer Pamukçu, Prof. Dr. Ayten Trakya, Prof.Dr. Ertuğrul Ertok ve Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu’nun öğretim üyesi olarak göreve başlaması ile akademik kadro genişletilmiştir.İlk genel anestezi Prof. Dr. Erol İçel tarafından manuel bir anestezi cihazı ile Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu’nun  Prof. Dr. Çetin Büyükberker’e yaptığı bir küçük cerrahi girişim sırasında verilmiştir. 1997 yılında kampus alanındaki hastane binasının, ardından da ek hizmet binasının hizmete  girmesiyle ameliyathane oda sayısı 16, reanimasyon ünitesi yatak sayısı 24’e yükselmiştir.Günümüzde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalı, Akdeniz bölgesinde, modern alt yapısı ile kalp, karaciğer ve böbrek transplantasyonlarının ve her türlü cerrahi operasyonun yapılabildiği bir referans merkezi olarak  sağlık hizmeti sunmaktadır.

 Anestezioloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı modern fiziki ve teknolojik alt yapısı kalp karaciğer ve böbrek transplantasyonlarının ve her türlü cerrahi operasyonun yapılabileceği 17 ameliyathane ve 25 yatak kapasiteli Reanimasyon ünitesi ile Akdeniz bölgesinde referans merkezi olarak sağlık hizmeti sunmaktadır.

 Merkezi gaz ve atık sistemleri en ileri teknoloji donanımlı anestezi makineleri ve monitörleri ile her türlü invaziv  noninvaziv monitorizasyon genel ve rejyonel anestezi teknikleri periferik sinir blokları ve sedasyon başarı ile uygulanmaktadır.

 1993 yılında 3 yataklı olarak hizmete giren Reanimasyon Ünitesi 1994 yılında bilimdalı olmuş 2000′ de 25 yatak sayısına ulaşmıştır. Şu anda Türkiye nin en büyük Reanimasyon servislerinden birisidir. Kliniğimizde aynı anda 25 hastaya mekanik ventilasyon uygulamak mümkündür.

 
Eklenme tarihi :17.11.2022 13:27:48
Son güncelleme : 17.11.2022 13:28:47