Çocuk Cerrahisi Bölüm Hakkında

Çocuk cerrahisi, bir bebekte, çocukta veya ergende, konjenital malformasyonlar, travma, tümörler ve diğer edinsel hastalıklar gibi cerrahi olarak düzeltilebilir koşulların tedavisinde uzmanlaşmış bir daldır.

30.05.1990 tarihinde YÖK tarafından kuruluşu onaylanan ve ülkemizde Batı Akdeniz bölgesi için bir referans merkez olan Çocuk Cerrahisi Bölümü, cenin danışmanlığından ergenlik sonlarına kadar doğumsal veya edinsel çocukluk çağı cerrahi hastalıklarıyla ilgilenir.

Cerrahinin çeşitli alanlarında isteğe bağlı veya acil, ayakta ya da yatarak yıllık 1250’nin üzerinde girişim yapılmaktadır.

Yenidoğanlarda invaziv basınç ölçümü de yapılabilen monitorizasyon sistemleri ve mekanik ventilatörlerle donatılmış yenidoğan yoğun bakım altyapısı, küçük ve büyük çocuklar için yatakların bulunduğu uygun donanımlı hasta odaları, deneyimli personelin yönetiminde çocuk cerrahisi bakımında mükemmelliği geliştirme misyonumuza hizmet eder.

Farklı disiplinlerin işbirliği ile komplike hastaların değerlendirilmesi sağlanmakta ve uygun tedavi planları yine multidisipliner olarak oluşturulmaktadır.

Deneyimli uzman ekibimiz, mümkün olan en iyi cerrahi bakımı sağlamayı taahhüt eder.

Anabilim Dalımızda bir yandan tanı ve tedavi hizmetleri sunulurken, diğer yandan fetal cerrahinin de dâhil olduğu retrospektif ve prospektif klinik çalışmalar ve deneysel bilimsel araştırmalar sürdürülmekte ve sonuçları ulusal/uluslararası kongrelerde sunulmakta ve ulusal/uluslararası tıp dergilerinde yayınlanmaktadır.

Anabilim Dalımızda Tıpta Uzmanlık Öğrencilerini yetkili kurul onaylı çocuk cerrahı olmaya hazırlayan mezuniyet sonrası eğitim programı yürütülmekte, ayrıca mezuniyet öğrencisi tıp eğitiminde de kuramsal dersler ve pratik uygulamalar ile üçüncü ve dördüncü yıllarında tıp öğrencilerine Ulusal Çekirdek Eğitim Programı ile uyumlu çocuk cerrahisi müfredatı aktarılmaktadır.

Sonuç olarak; bizler hasta bakımında, klinik ve deneysel araştırmalarda, öğrencilerin, stajyerlerin ve akademisyenlerin eğitiminde mükemmellik için çalışıyoruz.

Eklenme tarihi :17.11.2022 14:43:55
Son güncelleme : 17.11.2022 14:43:55