Tıbbi Biyokimya Amaç ve Hedefler

Amaç;

Tıp Fakültesinde biyokimya eğitiminin amacı; tıp fakültesi öğrencilerine biyomoleküllerin yapısı, fonksiyonları ve metabolizması ve metabolik yolların regülasyon mekanizmaları ile ilgili yüksek ve özgün bilgiler kazandırmak, vücutta metabolizma bozuklukları sonucu meydana gelen hastalıkların moleküler mekanizmalarını, biyokimyasal tanı ve araştırma yöntemlerini öğretmektir. Anabilim dalımızın amacı, son bilimsel gelişmeleri de göz önüne alarak, tıp fakültesi öğrencilerine temel ve klinik biyokimya bilgilerini vermek ve hekim adaylarının bu bilgileri klinik tıp bilimleri ile entegrasyonunu sağlayabilecek düzeye gelmelerine katkıda bulunmaktır.

Hedefler;

• Biyokimya alanında temel bilgilere sahip öğrencilerin yetiştirilmesi.
• Hastalıkların biyokimyasal temellerini öğrenmiş ve bu bilgileri tanıda kullanmak üzere gerekli donanıma sahip öğrencilerin yetiştirilmesi.
• Hekimlik hayatında biyokimyasal tanı testlerinin seçimi ve sonuçların yorumlanmasını yapabilecek öğrenciler yetiştirilmesi.
• Hastalıkların biyokimyasal temelini oluşturan mekanizmalara yönelik araştırmaları takip edip yorumlayabilme becerisine sahip öğrenciler yetiştirilmesi.

Eklenme tarihi :15.11.2022 15:53:15
Son güncelleme : 15.11.2022 15:53:15