Tıbbi Mikrobiyoloji Bilim Dalları

MERKEZ LABORATUVARI

Doğru tanı ve etkin bir tedavi için hızlı ve nitelikli bir laboratuvar desteği gereklidir. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı, yeterli alt yapı ve nitelikli personel gücü ile, güncel bilimsel gelişmeleri izleyerek klinik laboratuvar tanısı konusunda her türlü desteği veren, ileri donanımlı ve yüksek kapasiteli olarak organize edilmiş bir laboratuvardır. Merkez Laboratuvarı; Akdeniz  Üniversitesi Hastanesi’nde tüm birimlerde muayene ve tedavi olan hastalara acil ve rutin laboratuvar hizmeti vermektedir. laboratuvarımızda biyokimya, kan sayımı, koagulasyon, ilaç düzeyleri, idrar, hormon, tümör belirteçleri, kültür, serolojik, parazitolojik, immunolojik  ve moleküler tanı testleri olmak üzere yaklaşık 550 değişik test yapılmakta, özellikle acil test parametreleri, bakteriyolojik ve mikolojik kültürlerde 24 saat hizmet verilmektedir. Laboratuvarımızda yapılan günlük test adedi 10,000-12,000 arasında değişmekte ve yıllık test adedi 3,000,000-4,000,000 olmaktadır. Laboratuvarımız DigitalPT Accutest ve BIORAD EQAS uluslararası kalite kontrol programlarının üyesidir. Sonuçlarımız bu programlar çerçevesinde kontrol edilerek, standartlarımız en yüksek düzeyde tutulmaktadır.

Bölümümüze Ulaşmak İçin:

Yeri:  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi A Blok Zemin kat