Tıbbi Mikrobiyoloji Bölüm Hakkında

6.01.1976 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulu kararı ile Antalya Tıp Fakultesi Mikrobiyoloji kürsüsü Ankara’da Prof. Dr. Kemal OZSAN başkanlığında kurulmuş ve Antalya Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimi  Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikte Ankara’da verilmeye başlanmıştır.
Anabilim Dalımızın Antalya’da ilk kadrolu ve kurucu öğretim üyesi Prof.Dr. Gönül MUTLU’ dur. 12.12.1978 tarihinde Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Kürsüsü’ne Doçent olarak atanmış ve Antalya Tıp Fakültesinde  Mikrobiyoloji eğitimini başlatmıştır .Bu süreç içerisinde Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ nı yoktan var etme yolunda mesai arkadaşları ile  yoğun emekler harcamışlardır.

Anabilim Dalı’mızın ilk uzmanı Prof. Dr. Tumer VURAL, ilk asistanımız Dr.Aydın ÖZPOLAT dır. İlk sekreterimiz Ayşe AYDIN ve ilk yardımcı personelimiz Kezban POYRAZ’ dır.
Topçular’da ve Kepez Hastanesi’nde küçük odalarda başlayan kuruluş serüveni günümüzün modern laboratuvarlarında çağdaş düzeyde verdiğimiz eğitim, sağlık ve araştırma hizmetleri ile devam etmektedir. Anabilim Dalımız 1997 tarihinden bu yana T.C. Sağlık Bakanlığı uzmanlık tüzüğünde adımızın Tıbbi Mikrobiyoloji olması nedeniyle Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı olarak Viroloji, Parazitoloji, Mikoloji, İmmünoloji olmak üzere dört bilim dalı ile hizmet vermektedir.

Eklenme tarihi :17.11.2022 11:03:47
Son güncelleme : 17.11.2022 11:03:47