Araştırma görevlisinin başasistan olarak çalıştığı dönemdir. Bir göğüs ve damar cerrahisi kliniğini bağımsız olarak yürütebilecek bilgi ve beceriyi kazanması ve uygulaması amaçlanır. Bu dönemde de asistan klinik gereksinimlerine ve eğitim düzeyine uyacak sayıda nöbet tutmaya devam eder.
Dördüncü Dönem (37-48 ay): Serviste ve ameliyatlarda başasistan olarak daha aktif hasta sorumluluğu alır. Kıdemsiz ve kıdemli asistanların çalışmalarını yönlendirir ve kontrol eder. Stajyer ögrencilerin göğüs ve damar cerrahisi pratiklerinde eğitici olarak görev alır.
Küçük ve orta grub ameliyatlara operatör olarak girer. Büyük ameliyatları öğretim üyesi denetiminde yapar.
Anabilim dalınca yapılan teorik eğitim çalışmalarında hem dinleyici hemde aktif katılımcı olarak görev alır. Anabilim dalınca gerçekleştirilen projelerde görev alır. Ulusal ve uluslararası toplantı ve kongrelere katılır.
Araştırma görevlisinin tez konusu bu dönemde belirlenir ve tez çalışması başlar.
Servis ve poliklinik çalışmalarında denetleyici rolü ön planda olarak katılmaya devam eder.
Beşinci Dönem (49-60 ay): Bir göğüs ve damar cerrahisi kliniğini tek başına yönetebilecek bilgi ve beceriyi kazanan başasistan tüm ameliyatlara girer. Küçük ve orta ameliyatları asistanlara yaptırır. Büyük ameliyatları yapar. Makale ve seminer çalışmalarına devam eder. Tez çalışmasını tamamlar ve uzmanlık sınavına hazırlanır. Yurtiçi ve yurt dışı kongre ve toplantılara katılır.
Son güncelleme : 18.11.2022 17:05:31