Kardiyoloji İnvaziv Kardiyoloji

İnvaziv Kardiyoloji (Girişimsel kardiyoloji) laboratuvarları kardiyak kateterizasyon, hemodinami ve elektrofizyoloji laboratuarlarından oluşmaktadır.

Kardiyak Hemodinami-Kateterizasyon Laboratuvarı

Üniversite hastanesi C-blok birinci katında ameliyathalerin bitişiğinde hizmet vermekte olan laboratuvarda 1 adet monoplan (Toshiba) ve 1 adet biplan (Philips) anjiyografi cihazı bulunmaktadır. Laboratuarda her türlü girişimsel tanısal ve terapötik işlemler yapılabilmekte ve haftada 1 gün pediyatrik kardiyologların kullanımına açılmaktadır. Bir yılda ortalama 2000 koroner anjiyografi, 50 perkutan koroner balon anjiyoplasti, 500-600 koroner stent implantasyonu, 100 sağ kalp kateterizasyonu, 15-25 perkutan balon valvuloplasti, ve 50 renal/periferik stent uygulanmaktadır. Ayrıca laboratuvarda endomiyokardiyal biopsi, intraaortik balon implantasyonu ve perikardiyosentez işlemleri skopi rehberliğinde yapılabilmektedir. Laboratuvarda endikasyonu olan olgularda kesirsel akım yedeği (FFR) çalışması da yapılabilmektedir. Kliniğimizin tedavi protokolüne uygun olarak laboratuvarda 24 saat koroner girişim yapmak üzere hekim-hemşire-teknisyenden oluşan gecelik icap sistemi organize edilmiştir. Yıllık perkutan koroner girişim olgularının yaklaşık % 15’ ini acil akut miyokard infarktüsü olguları oluşturmaktadır.

Girişimsel Elektrofizyoloji Laboratuvarı

2003 yılında hizmete giren laboratuarımızda tanısal elektrofizyolojik çalışmaların yanı sıra ablatif tedaviler, geçici ve kalıcı pacemaker implantasyonu, otomatik kardiyoverter-defibrilatör / şok cihazı (ICD) implantasyon uygulamaları yapılmaktadır. Yılda ortalama 25-50 elektrofizyolojik çalışma/ablasyon vakası ve 100 pacemaker/ICD implantasyonu yapılmaktadır. Türkiye’ de intrakardiyak navigasyon sistemi (Endocardial Solutions) kullanılarak skopi olmaksızın elektrofizyolojik çalışma ve ablatif tedavi yine ilk kez laboratuarımızda gerçekleştirilmiştir.

 

 

Eklenme tarihi :14.11.2022 16:00:50
Son güncelleme : 14.11.2022 16:00:50