Radyoloji bölümü 1981 yılında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin bir parçası olarak kurulmuş, 1997 yılında da bugünkü 3 katlı modern binasına taşınmıştır.
Bölümün 2 Mr, 2 CT, 2 anjiyografi, 1 dijital mamografi, 12 Doppler Ultrason birimi, 1 floroskopi, tümü PACS ile bağlantılı ve elektronik hasta kayıt sistemi ile birleştirilmiş birkaç dijital X-Ray cihazı bulunmaktadır.
Radyoloji bölümünün radyoloji stajyerleri, tıp ve radyo teknoloji öğrencileri için yoğun bir teorik ve pratik programı vardır.
Bölüm, 14 akademik personeli ve 18 stajyeri ile Türkiye’deki Üniversite Hastaneleri arasında en iyilerden biridir. Her gün yaklaşık 750 hasta görüntüleme çalışmalarına dâhil olmaktadır
(MR:120 hasta, CT:130 hasta, US:300 hasta, Mamografi:40 hasta, X-Ray:150 hasta).
Bunlarla birlikte Girişimsel Radyoloji bölümü de günde ortalama 20 hastaya hizmet vermektedir. Müdahaleler her türlü biyopsi, drenaj, kist tedavisi, tümör ablasyonu, tanı ve tedavi edici vasküler girişimler olan stent takılması, anevrizma embolizasyonu, tümör radyoembolizasyonu ve venöz kateter eklemelerini kapsar.Özetlemek gerekirse, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Radyoloji bölümü 30 yılı aşkın süredir akademisyenleri ve son model ekipmanları ile modern bir görüntüleme merkezi olarak hizmet vermektedir.
Girişimsel radyoloji, nöroradyoloji, kas-iskelet, meme, karın ve göğüs görüntülemeler tümüyle deneyimli profesörler tarafından yapılmaktadır.
Modern ekipman ve tesislerle donatılmış olan bölüm, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi hastalarının tanı ve tedavi ihtiyaçlarını karşılama hedefi ile modern tıptaki gelişmelere ayak uydurmaya devam ediyor. Her yıl 500.000’den fazla radyolojik işlem gerçekleştiren gelişmiş ve modern görüntüleme cihazları ile donatılmış bölüm, Türkiye’nin en büyük radyoloji merkezlerinden biridir.
Son güncelleme : 15.11.2022 11:22:05